Inject Mix Essential pentru un produs echilibrat

Asociația Americană de Ambalare și Procesare susține că în 2017 principalii factori ai deciziei de cumpărare sunt: stilul de viață sănătos și conștientizarea elementelor nutriționale ale produselor. Consumatorul este axat pe acele produse echilibrate care îmbină gustul savuros și ingredientele sănătoase, fiind extrem de precaut când vine vorba de componența preparatelor alimentare.

Ținând cont de aceste tendințe, specialiștii Supremia Grup au dezvoltat un nou mix de injectare pentru obținerea specialităților. Cu o declarație a ingredientelor restrânsă la fosfați, antioxidanți, proteine animale și aromatizanți, noul produs Inject Mix Essential se adresează producătorilor care doresc să abordeze și segmente de piață care solicită specialități din carne fără caragenan, fără soia, fără amidon nativ sau modificat, fără glutamat monosodic, fără potențiatori de gust în general.

Prin folosirea unei rețete mai simple, inovative, cu mai puțini aditivi, a fost posibilă punerea în valoare a gustului propriu fiecărui tip de materie primă. Acest lucru, în combinație cu textura naturală obținută la finalul proceselor de tumblerizare, maturare și tratament termic, face posibilă obținerea unor specialități cu calități organoleptice deosebite.

Cheia noului mix de injectare Inject Mix Essential este un amestec de fosfați dezvoltat de specialiștii Supremia în urma a numeroase teste în laboratorul propriu și în stația pilot de cercetare. Sarea și polifosfații au o contribuție importantă la solubilizarea proteinelor din carne. Această sinergie devine cu atât mai importantă atunci când se renunță la folosirea proteinelor din soia, a amidonului și a caragenanilor. Acțiunea mecanică de tumblerizare, în combinație cu acțiunea chimică a sării și polifosfaților alcalini, determină creșterea solubilizării proteinelor structurale. Proteinele miofibrilare solubilizate îmbunătățesc capacitatea de absorbție a apei înainte de procesarea termică.

Această primă premisă fiind îndeplinită, mai este necesar ca ciclurile de condiționare mecanică să fie alese astfel încât masajul aplicat materiilor prime după injectare să conducă la formarea unei cantități suficiente de exudat proteic și să permită migrarea adecvată a saramurii, fără degradarea fasciculelor musculare ale cărnii. Pe aceste considerente sunt apoi concepute programele de tumblerizare, în funcție de tipul constructiv al tumblerului, în funcție de tipul de materie primă utilizată și în funcție de nivelul de injectare necesar.

Prin folosirea Inject Mix Essential pe materii prime cu conținut redus de grăsime, au fost obținute rezultate deosebite. Produsele astfel obținute au o savoare aparte fără ca acest lucru să implice costuri de producție mai ridicate. De asemenea, prin folosirea noului Inject Mix Essential este asigurat termenul de valabilitate și o conservabilitate foarte bună a produselor obținute.

  • fără caragenan
  • fără soia
  • fără amidon
  • fără MSG sau alți potențiatori de gust
  • oferă produselor un termen de valabilitate și o conservabilitate foarte bună
  • asigură produsului finit calități organoleptice deosebite